Till Prins Eugens Waldemarsudde Tillbaka till startsidan
  • Din varukorg är tom

Tips från floristen

Ettan

WALDEMARSUDDEKRUKAN® nr 1

En liten krukros passar fint i ettan. Även en liten bukett sommarblommor blir bra, eller lägg i en solros som får flyta i krukan.

Tvåan

WALDEMARSUDDEKRUKAN® nr 2

Passar till t ex pelargoner, orkidéer och andra "normalstora" krukväxter. Kan med fördel även användas som vas.

Trean

WALDEMARSUDDEKRUKAN® nr 3

Trean blir vacker med tre vita Phalaenopsis-orkidéer i. "Släpp lös" dem genom att ta bort de stela blompinnarna så svävar de utanför krukbrämet. Om de behöver lite stöd - sätt i vackra grenar från naturen. Plocka blommor från trädgården: Plocka olika nyanser av grönt såsom pionblad, hortenisa med mera och fyll krukan med detta. Sedan sticker du ner nysnittade blommor i det gröna, i ljummet eller varmt vatten. Eller varför inte lägga upp kräftorna i trean och dekorera med krondill!

Fyran

WALDEMARSUDDEKRUKAN® nr 4

En stor hortensia eller julstjärna till jul gör sig bra i denna storlek. Om man tycker att krukväxten hamnar för långt ner i krukan kan man lägga en bit oasis i botten alternativt lite lecakulor.

Femman

WALDEMARSUDDEKRUKAN® nr 5

Denna kruka passar bra för örtkryddor som basilika och timjan, att ha nära till hands på köksbänken. De passar också utmärkt att ha som dekorationer på det dukade bordet: sätt tre, fem, sju eller fler på rad med t ex en hortenisaklase, en ros eller en rudbeckiablomma tillsammans med gröna blad. Gör en ny snittyta på stjälkarna med skarp kniv och sätt i ljummet till varmt vatten.